maria kuypers: muziek en toneel

maria4Maria Kuypers is een door de antroposofie gedreven creatieve vrouw. Ze werkte jarenlang mee in het Kleine Huis te Muiden en is nu regelmatig de steun en toeverlaat van gastouder Irene. Ze heeft de kinderen veel te bieden, vooral met zang, muziek en creativiteit.  
Dit schrijft ze over zichzelf:

"Ik heb na het Gymnasium en 1 jaar Landbouwhogeschool als au-pair gewerkt in Engeland. Na kennismaking met de anthroposofische heilpedagogie (in Camphill Schotland) en een jaar wonen en werken in Italie, ben ik Orthopedagogiek gaan studeren aan de UVA, met als bijvakken Voedingsleer en Kinderrecht. Via de school van mijn kinderen (nu 34 en 28 jaar), heb ik veel geleerd over de praktijk van de anthroposofische opvoedkunde en ik heb diverse cursussen gevolgd op het gebied van muziek (op 6-jarige leeftijd begonnen met AMV, blokfluit en piano en later dwarsfluit, lier en zang gestudeerd), euritmie (doorlopend sinds 1989), (natuur)geneeskunde, landbouw, massage, beeldende kunst, handvaardigheid.

Ik heb o.a. 6 jaar gewerkt als pianiste voor de euritmie-lessen binnen de vrije school en was 10 jaar dirigente van het ouderkoor; daarnaast werkte ik 10 jaar als anthroposofisch peuterleidster en sinds 2000 als (ortho-)pedagogisch medewerkster bij het Kleine Huis in Muiden. Ik heb vele stagiaires begeleid, poppencursussen gegeven en meegewerkt aan poppen (marionetten)- spelen voor het kleine kind; ik geef op aanvraag individuele stemscholing en muziekles.

Momenteel (2015) ben ik verbonden aan de euritmiegroep Curach, die voorstellingen geeft door het hele land en ik zing op projectbasis bij het Valborgkoor in Zeist. Vanuit de Christengemeenschap, beweging voor religieuze vernieuwing, ben ik o.a. aktief als muzikante en toneelspeelster. Behalve van muziek, dansen en kinderen, hou ik van reizen, lezen, filosoferen, tuinieren (buitenzijn) en koken."

een paar foto's van Maria